Az emésztőszervrendszer rákjai

Folytatom az előző két bejegyzés gondolatmenetét. Rá vagyok kattanva a témára? Igen. Fontosnak tartom. Álljon itt ismét néhány sor az előzőekben idézett könyvből.

A 'riogatós' asztrológiával nem tudok azonosulni, mert arról szól, hogy melyik héten, hónapban és évben mitől rettegjünk. Sokkal nagyobb híve vagyok annak, hogy a jelenlegi helyzetből hozzuk ki a legjobbat. Az asztrozófia egyik lényege ebben rejlik...

Az alábbi idézett sorokat azonban el tudom fogadni.

Az emésztés szó egyik legfontosabb szimbóluma kétértelműséget fejez ki a magyar nyelvben. Valamit megemészteni annyit jelent, mint feldolgozni, magunkévá tenni és elfogadni. Ha valamit nem tudunk megemészteni, az azt szimbolizálja, hogy nem vagyunk képesek feldolgozni egy minket ért sérelmet, nem tudjuk elengedni a sérelmeinket, és lelki síkon sérültek maradunk. Ez gyakran vezet csalódottsághoz, lemondó, közömbös, depressziós viselkedéshez, és ennek következtében az emésztőrendszer különböző területei állandó irritációnak lesznek kitéve. Ez jelentkezhet állandó gyomorhurutban, bélirritációban, vagy ha az emésztőcsatorna felső szakaszára gondolunk, akkor a száj, a nyelv, a garat vagy a nyelőcső irritációjában. Az állandó irritáció azt fejezi ki, hogy a minket ért kellemetlenségeket, lelki traumákat nem tudjuk feldolgozni, nem tudunk velük mit kezdeni, elfojtjuk őket., úgy teszünk, mintha nem bántana, megpróbálunk maximálisan toleránsnak mutatkozni. Ily módon a tünet őszintén szembesít azzal, hogy melyik az a terület, amelyikkel gondunk van. Ez lehet a nyelés, az emésztés vagy épp az ürítés területe, más szóval lenyelni annyit tesz, mint befogadni; megemészteni annyit tesz, mint beépíteni, asszimilálni és egyben elfogadni valamit; üríteni pedig annyi, mint valamit elengedni, kiüríteni, eltávolítani vagy akár rendszerezni: amire szükségem van, azt megtartom, amire nincs, attól elbúcsúzom. Az állandó irritáció az adott terület lázadását jelzi.

Nem csak az számít, hogy valamit kimondunk-e vagy kimerünk-e mondani, hanem az is, hogy mások megjegyzéseit, kimondott gondolatait, felfogását, értékítéletét el tudjuk-e fogadni, le tudjuk-e "nyelni". Hiába mutatunk békés ábrázatot, hiába biztosítjuk a másikat, hogy nem bántott meg, nem biztos, hogy mi is így érezzük. Az egyszerűbb hétköznapi betegségek egy-két kisebb eset érzelmi feldolgozatlanságának a következményei.  A rák mindig akkor jelentkezik, amikor egy helyzet huzamosabb ideje, hónapok, évek óta fennáll, és kilátásunk sincs a megoldásra, legalábbis így hisszük. 

Gyomorrák esetében a gyomor szimbóluma, a Hold ad igazi felvilágosítást. A Hold a Rák zodiákusjellel kapcsolatos, és ez azt jelenti, hogy elsősorban édesanyánk és családunk szimbólumaként jön szóba. 

 

A saját születési képletem alátámasztja az utolsó mondatban leírtakat. (Rák Hold a 12-es házban, tehát van alapja...)